Sertifikovana Srbija Kargo radionica za održavanje lokomotiva u Rumi

Preduzeće Srbija Kargo uspešno je izvršilo sertifikaciju radionice za održavanje lokomotiva u Rumi. Sertifikat je izdat sa rokom važenja od 5 godina i odnosi se na redovno i vanredno održavanje dizel električnih lokomotiva serija 621, 644, 661 i 664.

Navedene serije lokomotiva će i u narednom periodu posećivati koloseke ove radionice, a kako ističu iz kompanije Srbija Kargo, „naglasak će prevashodno biti na bezbednosti železničkog saobraćaja, voznih sredstava i ljudstva“

– Nadležni članovi audit tima iz Direkcije za železnice su krajem jula izvršili proveru i uverili se da radionica sa svojom organizacijom, opremljenošću, kapacitetima i stručnom osposobljenošću zaposlenih ispunjava sve uslove koje su propisane zakonskim aktima i koje moraju ispunjavati radionice za održavanje železničkih vozila – saopšteno je iz kompanija Srbija Kargo.

Radionica za održavanje vučnih vozila u Rumi, koja je deo Sekcije ZOVS Novi Sad, je glavna veza između Rume i Brasine, odnosno naše države sa Federacijom Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, na čijoj deonici se odvija veliki obim saobraćaja.

– U prvom polugodištu tekuće godine, obavljeno je 55 opravki lokomotiva od 68 koliko je ušlo u radionicu. Za svaku izašlu lokomotivu sa koloseka radionice u Rumi, zaposleni garantuju za kvalitetno obavljeni posao i spremnost svake od njih da ostvari sve planske zadatke – ističu iz kompanije i dodaju da im ovaj sertifikat daje „još jedan zeleni signal za učešće u modernom, efikasnom, pouzdanom saobraćaju“.

Izvor/foto: Srbija Kargo