Srpski železničari na programu obuke Ruskih železnica

Predstavnici Infrastrukture železnice Srbije i kompanije RZD International dogovorili su sa delegacijom Korporativnog univerziteta Ruskih železnica saradnju i organizaciju naprednih programa obuke za više menadžere srpskih železnica.

Tako će 13. i 14. aprila 20 rukovodilaca različitih sektora u Infrastrukturi železnice Srbije učestvovati na treningu Korporativnog univerziteta, posvećenom umetnosti vođenja pregovora. Dvodnevni intenzivni kurs će biti održan uz korišćenje interaktivnih individualnih i grupnih zadataka, kao i uz izradu tehnika i strategija za pregovaranje.

Delegacija iz Rusije posetila je danas regionalni Informaciono-obrazovni centar, koji je prošle godine osnovao RZD International, gde su predstavljene savremene, digitalne tehnologije za upravljanje železničkom infrastrukturom, koje će se koristiti u budućem Jedinstvenom dispečerskom centru u Srbiji.

Korporativni univerzitet Ruskih železnica uspešno radi već više od 10 godina. Sprovodi jedinstvene programe za obuku, po principu MBA, koji su specijalno organizovani za povećanje kvalifikacija viših i srednjih menadžera ruske železničke kompanije, prenose agencije.