Studenti Visoke železničke škole u Beogradu školovaće se po dualnom modelu

Generalni direktor preduzeća Srbija Kargo Dušan Garibović i predsednica Akademije tehničko-umetničkih strukovnih studija dr Vera Petrović potpisali su juče Ugovor o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju.

Akreditovani studijski programi Odseka Visoka železnička škola, koji se nalazi u sastavu Akademije, u okviru kojih će se budući studenti upućivati na učenje kroz rad su Železnički saobraćaj, Elektrotehnika u saobraćaju i Železničko mašinstvo, saopštilo je preduzeće Srbija Kargo.

– Mi smo ovoj ideji pristupili veoma otvoreno i sa nedvosmislenim interesom da je Srbija Kargu, kao jednom od tri nova železnička preduzeća, potrebno da se razmišlja dalekosežnije, kako bismo obezbedili buduće kadrove, imajući u vidu da se sa tim problemom ne susreću samo srpske železnice, nego i veliki železnički sistemi u Evropskoj uniji – izjavio je Dušan Garibović.

– Nadam se da ćemo zajedničkim snagama uspeti da probudimo interesovanje za železnicu, da ćemo mladim ljudima moći da objasnimo da je železnica ponovo „živa“ i da je vredno i pragmatično završiti školu, posle koje ih čeka posao – naveo je.