SUBVENCIJE ZA KOMBINOVANI PREVOZ: Koje firme su dobile novac?

I ove godine kompanijama koje su zainteresovane za razvoj kombinovanog transporta na raspolaganju su bile državne subvencije, a budžet je kao i prošle 120 miliona dinara (oko 1 mil EUR).

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrkture je objavio spisak firmi koje su ispunile uslove i čiji projekti će biti subvencionisani. U pitanju su: Agent Plus,  Infrastruktura železnice, Milšped, Slobodna zona Pirot, Srbija kargo, Transagent operator i Transportšped.

Transportšped će uz pomoć države graditi infrastrukturu za kontejenrski terminal, Transagent će nabaviti uređaj za utovar rasutog tereta u kontejnere, dok će Srbija kargo kupiti dizel lokomotive.

Slobodna zona Pirot će uz pomoć subvencija nabaviti kontejnere i sistem za registraciju ulazaka kamiona i naplatu usluge korišćenja terminala, Milšped će kupiti traktor za vuču vagona i viljuškar, a Infratsruktura železnice će novac iskoristiti za infrastrukturne radove.

Agent Plus  će dobiti subvencije za izradu sopstvenog CMR rešenja, kao i za implementaciju sistema za poslovno izveštavanje.

Inače, Vlada Srbije je na poslednjoj sednici donela odluku da će i u 2020. subvencionisati KOMBINOVANI TRANSPORT.

Ko je prošle godine dobio novac pročitajte OVDE.