TransContainer i Maersk testirali kontejnerske vozove na relaciji Kina-Rusija

TransContainer i Maersk uspešno su završili zajedničko testiranje transporta Brilliance automobilskih komponenti iz Daliana u Kini do železničke stanice Vorotinsk u Kaluškoj oblasti.

Prvi voz, sa kontejnerima veličine 50×40 stopa, pružiće nove mogućnosti za kontejnerski saobraćaj duž Transsibirske železnice između severoistočne Kine i centralnog regiona Rusije.

Maersk je po prvi put ponudio svojim klijentima mogućnost da uz pomoć blok vozova isporučuju teret iz Kine u evropski deo Rusije.

– Novi voz nudi odličnu alternativu špediterima koji su zainteresovani za ubrzanu isporuku i moći će da dopuni Maersk-ove usluge – rekao je generalni direktor Maersk-a za istočnu Evropu Zsolt Katona.

Praksa organizovanja isporuke automobilskih komponenti putem železnice iz azijskih zemalja kroz Rusiju već je pokazala svoju efikasnost, veliku brzinu isporuke i sigurnost, istakao je Vjačeslav Genadijevič Sarajev, generalni direktor TransContainer-a.

Saradnja TransContainer-a sa Maersk-om, najvećim pomorskim prevoznikom kontejnera, otvara široke mogućnosti za njihovo bliže partnerstvo u razvoju novih kopnenih ruta za dostavu tereta u i iz Rusije.

Inače, kompanija Maersk je nedavno najavila veliki zaokret u poslovanju.

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.