Transport BATERIJA za elektromobile – Mercedes se oslanja na ovaj logistički centar! (FOTO)

Nemačko državno železničko preduzeće Deutsche Bahn početkom februara zvanično je otvorilo novi automobilski logistički centar (Automotive Logistic Center – ALC) u Bremenu (Nemačka), kako bi omogućilo snabdevanje kompanije Mercedes-Benz baterijama za električne automobile.

Logistički centar, koji se nalazi nekoliko stotina metara od Mercedes-ove fabrike električnih automobila, ponudiće širok spektar logističkih usluga na železnici, kako bi podržao rad pogona u kome se proizvodi električni model EQE.

ALC u Bremenu delimično je radio i tokom 2021, ali je zvanično otvoren 7. februara.

– Ponosni smo što nam Mercedes-Benz ne poverava samo isporuku novih vozila u sve evropske zemlje, već i snabdevanje sopstvenih pogona novim jezgrom električnih automobila – baterijama, koje nisu lake i traže delikatno rukovanje i pažljiv transport do montažne trake. Transport vozom kompanije DB Cargo je sasvim prirodno i klimatski pogodno rešenje za ovu vrstu izazova. – rekla je generalna direktorka kompanije DB Cargo Sigrid Nikutta.

Foto: DB AG / Oliver Lang (dbcargo.com)

Jens Nöldner, generalni direktor kompanije DB Cargo Logistics, potvrdio je da je novi ALC potpuno kompatibilan za delikatan proces, kakav je transport baterija za električne automobile.

– Kroz usluge železničke logistike, želimo da zauzmemo značajno mesto u proizvodnim i logističkim lancima naših kupaca, koji obuhvataju rukovanje, skladištenje, raspodelu i isporuku baterijskih modula direktno na proizvodnu liniju. ALC ima kapacitete za sve ove operacije – naveo je Nöldner.

Foto: DB Cargo Logistics (dbcargo.com)

Novi logistički centar u Bremenu sastoji se od terminala za pretovar, prostora za odlaganje prikolica (trailer yard) i takozvanog “centra za baterije”.

Baterije stižu prugom na terminal za pretovar, odakle idu do skladišne površine (trailer yard), do centra za baterije, ili direktno u fabriku.

ALC trailer yard raspolaže sa 50 parking mesta, gde se privremeno odlažu prikolice sa baterijala ili drugim komponentama za vozila (bilo da su stigle drumom ili vozom). Za transport neophodnih delova do montažne trake, potrebno je najviše  45 minuta.

U centru za baterije, baterije se razvrstavaju i postavljaju u redosled za montažu. Smešten na površini od 3.700 kvadratnih metara, centar raspolaže i prostorom za skladištenje, kapaciteta do 840 baterija za plug-in hibride i 670 baterija za potpuno električne modele.

Foto: DB AG/Oliver Lang (dbcargo.com)

„Plug and Play“ logistička infrastruktura

DB Cargo Logistics u svom poslovanju beleži dugi niz godina uspešne saradnje sa automobilskom industrijom, u okviru koje pruža efikasan, siguran i ekološki prihvatljiv transport za komponente, kao i gotova vozila. Ova kompanija svoje usluge zasniva na konceptu “Automotive Rail Net”, transportnoj mreži koja povezuje mnogobrojne auto fabrike, glavne dobavljače, lokacije kupaca i morske luke.

RailNet, kako navode u zvaničnom saopštenju, funkcioniše pomoću USB “Plug and Play” principa, što znači da DB Cargo Logistics širi sopstvenu logističku infrastrukturu novim lokacijama, ukoliko na mreži nema odgovarajućih pristupnih tačaka, krajnje jednostavnim „uključivanjem“ u postojeći sistem.

U okviru optimizacije postojeće mreže kreiraju se i specijalizovani logistički centri za baterije, sa železničkim vezama na različitim lokacijama, navode iz kompanije.

Podsetimo, potreba za specijalizovanim i pouzdanim logističkim rešenjima u okviru proizvodnje električnih vozila beleži konstantan rast, paralelno sa rastom tržišta e-vozila. Prognoze kažu da će do 2030. na putevima biti čak 130 miliona električnih vozila. Poznato je da se ova vozila oslanjaju na litijum-jonske baterije kao izvor energije, time čineći transport “srca električnih automobila” i te kako kompleksnom i potencijalno opasnom procedurom po životnu sredinu, jer su za otpremanje i skladištenje vrlo zapaljivog litijuma neophodne odgovarajuće mere predostrožnosti.

Foto: DB AG/Oliver Lang (dbcargo.com)