Logistika i industrija ČELIKA – DB Cargo ulaže u 1.400 specijalizovanih kontejnera

DB Cargo potpisao je desetogodišnji ugovor sa ArcelorMittal-om, najvećim evropskim proizvođačem čelika, za isporuku sirovina za njihovu visoku peć u Eisenhuttenstadt-u u Nemačkoj. Prema ugovoru koji traje do 2031. godine, DB Cargo će osigurati da se sirovine isporučuju na jednu od najvažnijih lokacija u industriji čelika u Nemačkoj.

Kompanija DB Cargo kupiće do sledećeg leta 352 multifunkcionalna dvostruka vagona i 1.408 specijalnih kontejnera za prevoz rude, koksa i krečnjaka.

Njihov partner – Innofreight, dizajnirao je vagone i optimizovao njihov obim tereta posebno za ove sirovine. Innofreight će takođe konstruisati dva poluautomatizovana postrojenja za utovar i istovar u pogonu u Eisenhuttenstadt-u do leta 2021. i sam će njima upravljati. Transport će započeti čim objekti budu završeni, a DB Cargo će tada moći da prevozi do 4,2 miliona tona sirovina godišnje.

– Godinama snabdevamo ArcelorMittal sirovinama i transportujemo gotov čelik kupcima, pre svega u automobilskoj industriji. Sada ćemo uložiti značajnu sumu u ovo dugogodišnje partnerstvo. Naši novi vagoni za ArcelorMittal imaće posebno izdržljiv donji okvir. Osim toga, nadgradnja je dizajnirana tako da bude fleksibilna i da se može češće menjati – navodi Pierre Timmermans, član uprave DB Cargo.

ArcelorMittal Eisenhuttenstadt primenjuje jedan od najsavremenijih logističkih sistema za transport sirovina u Evropi, kaže predstavnik ove kompanije Sibille Klipstein.

– Korišćenjem posebnih vrsta kontejnera, koji su optimizovani za različita svojstva rude, koksa i krečnjaka, sada ćemo moći da povećamo neto opterećenje svakog voza za oko 20%, navode u kompaniji ArcelorMittal Eisenhuttenstadt.

Na taj način će biti moguće smanjiti neophodan broj vozova, što je važno kako sa aspekta zaštite životne sredine, tako i smanjenja neophodnih ranžirnih kapaciteta. Takođe, automatizovani utovar i istovar značiće manje prašine i manje buke na radnom mestu.

Izvor/foto: deutschebahn.com

Podeli na društvenim mrežama: