Transport PETROHEMIJSKIH proizvoda: Pokrenut specijalizovani voz Rusija-Finska

TransContainer organizovao je krajem februara putovanje prvog direktnog brzog voza za transport petrohemijskih proizvoda od Salavata u Rusiji do Kotke u Finskoj. Voz, sastavljen od 114 kontejnera sa cisternama sa petrohemijskim proizvodima, prešao je granicu kod stanice Buslovskaja na železničkoj pruzi Oktjabrskaja.

U narednom periodu, svakog meseca za Finsku će voziti dva ili tri voza, a u budućnosti bi linija trebalo da bude pojačana – na četiri do pet vozova. Procenjuje se da će u okviru ovog projekta na mesečnom nivou 6.000 tona petrohemijskih proizvoda proći kroz finsku luku Musalo – jedno od najvećih čvorišta za prevoz tereta u Finskoj i baltičkom regionu.

Projekat sprovode TransContainer Branch (Kujbiševskaja železnica), SpecTransContainer i Gazprom Neftekhim Salavat.

– Ovaj projekat klijentima će omogućiti veću brzinu transporta, kao i smanjenje troškova. Osim toga, Ruske železnice će smanjiti upotrebu infrastrukturnih objekata, operateri će optimizovati rad opreme i promet železničkog voznog parka – rekao je Alexey Bulytov (Aleksej Bulitov), šef TransContainer Branch u Kujbiševskaja železnici.

Izvor: railwaypro.com

Podeli na društvenim mrežama: