VESTI iz radionice: U Kraljevu počele investicione opravke lokomotiva

Prošlogodišnja Sertifikacija radionice za održavanje voznih sredstava u Kraljevu preduzeća Srbija Kargo, predstavljala je odličnu uvertiru u predstojeće značajne poslove. Tako je 15. marta završena investiciona opravka dizel električne lokomotive 621-111, što je veliki uspeh radnika radionice u Kraljevu, uzimajući u obzir činjenicu da je ceo, veoma kompleksan posao, uspešno završen u veoma kratkom roku, isključivo iz sopstvenih sredstava.

S obzirom na to da jedna investiciona opravka lokomotive serije 621 kod eksternih radionica košta između 300 i 400 hiljada evra, jasno je da je ovim angažovanjem ostvarena značajna ušteda, navode u preduzeću Srbija Kargo.

Ovo je prva investiciona opravka, ovog tipa lokomotiva, od ukupno 9 koliko ih je u vlasništvu Srbija Karga. Inače, lokomotive serije 62, na prugama Srbije su od 2006. godine i sve ih očekuje isti obim radova.

– Imajući to u vidu, nije teško zaključiti da upravo u rukama radnika radionice ZOVS Kraljevo leži ključ za uspešnu realizaciju aktivnosti na najzahtevnijim opravkama, poput ovih – navodi se.

Radionica u Kraljevu je sertifikovana za obavljanje vanrednih opravki manjeg i većeg obima, kao i za kontrolno-tehničke preglede ranga P1, P3, P6 i P12 isključivo na dizel lokomotivama. Tokom 2020. godine ova radionica je ostvarila 156 izlaza dizel lokomotiva iz opravki, a od tog broja 61 su bili kontrolno-tehnički pregledi.

Za prva dva meseca tekuće godine ostvareno je 19 izlaza, a od toga čak 10 kontrolno-tehničkih pregleda, uglavnom većeg ranga P6 i P12. Pored održavanja dizel lokomotiva koje su u vlasništvu Srbija Karga, na kolosecima kraljevačke radionice nalaze se često i lokomotive kompanije Srbija Voz.

Izvor/foto: srbijacargo.rs