Rumunija i Bugarska zbog vrućine uvele zabrane tokom vikenda

Nakon upozorenja na toplotni talas (crveni alarm) koje je izdala Nacionalna meteorološka uprava, Nacionalna kompanija za upravljanje putnom infrastrukturom Rumunije (CNAIR) odlučila je da uvede ograničenja vožnje 13. i 14. jula, u periodu između 10.00 i 20.00 časova. 

Zabrana važi za vozila preko 7,5 tona na deonicama državnih puteva, brzih puteva i autoputeva u sledećim okruzima: Ilfov, Đurđev, Teleorman, Argeš, Dambovica, Prahova, Jalomiža, Kalaraš, Dolj, Olt, Valcea, Gorj, Tamiš, Karaš-Severin, Arad, Bihor, Satu Mare, Sučava, Botošani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Buzau, Vrancea, Galati i Braila.

CNAIR napominje da u zavisnosti od promene vremenskih uslova, ograničenja mogu biti ukinuta, zadržana ili produžena. Tokom zabrana vožnje, vozači mogu pronaći lokacije na kojima je moguće parkirati, odmorišta i servisne stanice u Rumuniji OVDE.

Kako se situacija može brzo promeniti, preporučujemo da pratite sajt rumunskog udruženja prevoznika UNTRR, gde možete videti nove informacije. 

Slična situacija je i Bugarskoj, gde je Agencija za putnu infrastrukturu zbog najavljenih temperatura preko 35 stepeni zabranila kretanje vozila preko 20 tona u subotu (13. jula) u periodu od 13 do 21 h. Zabrana na pojedinim deonicama puteva u regionima Ruse, Šumen, Veliko Trnovo, Razgrad i Silistra. Kompletan spisak deonica dostupan je na sajtu Agencije OVDE. 

Kako se situacija može brzo promeniti, preporučujemo da pratite sajt Agencije za putnu infrastrukturu Bugarske, gde možete videti nove informacije. 

  • MOŽDA VAS ZANIMA I:

Mađarska dozvolila noćnu vožnju tokom vikenda

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.