Qatar Cargo jača poziciju na tržištu Centralne i Istočne Evrope

Qatar Airways Cargo najavljuje jačanje prisustva u regionu Centralne i Istočne Evrope, koji predstavlja sve važnije tržište za ovu kompaniju.

Od 1. oktobra, Qatar Airways Cargo će u osam zemalja – Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji, zastupati mađarska R-BAG grupa, kao generalni agent za prodaju i usluge, navodi se u saopštenju. 

Svake nedelje, kompanija Qatar Airways Cargo opslužuje Budimpeštu i Prag sa nekoliko linija teretenim letelicama, kao i kao mini-teretnjacima, odnosno putničkim letelicama konvertovanim u teretne. Ka Sofiji, Zagrebu, Bukureštu i Beogradu, Qatar Airways Cargo svoje servise omogućava putničkim letovima.

Glavna tržišta Qatar Airways Cargo u regionu Centralne i Istočne Evrope trenutno su Češka i Mađarska, kao i Bugarska, Slovačka i Rumunija.

Kako je saopšteno, R-BAG Grupa će promovisati, prodavati i razvijati usluge kompanije Qatar Airways Cargo, pre svega prilagođene servise poput QR Pharma i rešenja u temperaturnom režimu, povezujući kompanije iz Centralne i Istočne Evrope sa odredištima u svojoj razgranatoj mreži, na tržištima Bliskoj istoka, Indije, Severne i Jugoistočne Azije, Afrike i Amerike.

– Kroz snažno partnerstvo i strateške aktivnosti, R-BAG će uložiti sve napore da ojača poziciju kompanije Qatar Airways Cargo na tržištima Centralne i Istočne Evrope – navodi Eva van Baaren-Horvath, generalna direktorka grupe R-BAG Group.

R-BAG je osnovan 2001. godine, sa sedištem u Budimpešti, a pokriva tržišta Centralno-istočne Evrope, pružajući sveobuhvatna, integrisana vazduhoplovna i logistička rešenja. Kompanija ove godine slavi 20. godišnjicu, sa posvećeni timom od više od 50 kolega u svojih 10 lokalnih kancelarija u CIE. R-BAG je od 2013. prisutan i u Srbiji.