Šta pokazuju rezultati kompanije Air Serbia na ruti Beograd-Njujork?

Aviokompanija Air Serbia prevezla je 26.140 putnika na letovima između Beograda i Njujorka tokom prve polovine 2022. godine, što je 86,6% broja na ovoj ruti u periodu pre pandemije. Istovremeno, rezultati iz maja i juna 2022. su bolji od onih u uporednom periodu pre tri godine. Ukupni brojevi za prvu polovinu 2022. pokazuju povećanje od 4,5% u odnosu na isti period 2021.

Kompanija je prevezla 1.841 tonu tereta na ovoj ruti, što je 77,3% više u odnosu na 2019, prema podacima koje je portalu Exyuaviation dostavio Biro za statistiku vazdušnog saobraćaja Sjedinjenih Američkih Država.

– Naš let preko Atlantika dobro funkcioniše i predstavlja jednu od najjačih ruta kompanije Air Serbia, sa smanjenjem njenog dosadašnjeg izrazito sezonskog karaktera – nedavno je saopštila Air Serbia.

Prošle godine američko tržište je ostvarilo najveći prihod za ovu aviokompaniju, navodi se.

Posmatrano po smerovima, tokom prve polovine 2022, bilo je više putnika iz Njujorka koji su krenuli na srpskoj prestonici: 14.734. Sa druge strane, iz Beograda je za Veliku jabuku doletelo 11.406 putnika. Značajno je pomenuti da da je avio-kompanija na ovoj ruti zabeležila najprometniji jun u istoriji, sa brojevima koji su porasli za 3,2% u odnosu na 2019. godinu, podstaknuti lansiranjem novih destinacija koje pružaju nove mogućnosti transfera, kao i sa oporavkom potražnje. Ukupni rezultati za 2022. verovatno će pokazati potpuni oporavak rute.

Između 35% i 40% putnika na ruti su putnici u tranzitu: Podgorica je najprometnije tranzitno tržište, a slede je Tirana, Skoplje, Atina, Tivat, Solun, Zagreb, Ljubljana, Beč i Bukurešt.

Air Serbia će povećati frekvenciju na ovoj liniji tokom 2023. godine, s tim da će prevoznik održavati svakodnevne letove između Beograda i Njujorka tokom letnjeg špica.

Takođe, biće pokrenuti letovi za Čikago u maju, a razmatra se i dodavanje Majamija kao treće destinacije u SAD tokom 2023, piše portal Exyuaviation.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.