Zagrebački aerodrom u julu zabeležio 50% više teretnog saobraćaja

Zagrebački aerodrom zabeležio je u julu ove godine dosada najveći promet robe i pošte od skoro 1,15 miliona kilograma, što je gotovo 50% više nego u istom mesecu 2016, a najviše robe prevezla je vazduhoplovna kompanija „Emirates“.

– Jul ove godine je za zagrebački aerodrom bio rekordan ne samo po broju putnika, nego i po najvećem prevozu robe u istoriji ove vazdušne luke, a pošiljke koje su obrađene uglavnom su se sastojale od farmaceutskih proizvoda, informatičke opreme, lako kvarljive robe, te ostalih specijalnih pošiljaka tereta i poštanskih pošiljki – naglašavaju iz kompanije-koncesionara vazdušne luke MZLZ (Međunarodna zračna luka Zagreb).

Sa rekordnim julskim prometom robe i pošte, zagrebački aerodrom je prvih sedam meseci 2017. godine zaključio sa ukupno 5.064 tona tereta i 1.179 tona pošte.

Iz MZLZ-a ističu i da se kargo prevoz odnosi na transport pošiljaka avionom koje su često velikih dimenzija i težine, vrlo su vredne ili su posebno osetljive. Roba se prevozi u za to predviđenom posebnom delu aviona koji se nalazi ispod prostora za putnike.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.