Inovacije i pogled u budućnost logistike – Najavljen TRANSLOG Connect Congress 2022.

Nakon uspešno održanog TRANSLOG Connect Congress događaja u 2021. godini, organizatori najavljuju novo okupljanje. TRANSLOG Connect Congress 2022 ponudiće 23. i 24. novembra 2022. u Budimpešti vodećim donosiocima odluka priliku da po 11. put čuju informacije o novim rešenjima za logističku industriju, kao i inovacijama orijentisanim ka budućnosti. 

Tokom 2021, posle dugog iščekivanja, deo poslovnih događaja ponovo je počeo da se odigrava uživo, na veliko zadovoljstvo publike. Tako je tradicionalni TRANSLOG Connect prethodnog novembra okupio nekoliko stotina lidera u industriji i logistici, kako bi pronašli nova rešenja i odgovore na aktuelne poslovne izazove, ali i podelili svoja iskustva u poslovanju za vreme pandemije.

Fokus poslovnog foruma bile su lekcije naučene u protekle dve godine, tokom kojih su fleksibilnost i sposobnost prilagođavanja iznenadnim promenama i povremenim nestašicama ili prekidima snabdevanja, postali izuzetno važni prioriteti u logistici.

Mnogobrojne kompanije koje posluju u regionu Centralne i Istočne Evrope, kao i globalno, izložile su svoje prezentacije i studije slučaja, ali i podelile prognoze za budućnost, uzimajući u obzir dešavanja koja su dovela do promene u metodama rada i logističkim procesima.

Između ostalih, Mercedes-Benz, Atlantic Grupa, Beiersdorf, SupplyStack, project44, Agroveco i Jabil ponudili su svoje uvide u mnoštvo tema, počev od prevazilaženja prekida u snabdevanju i upravljanja odnosima sa dobavljačima, pa sve do organizacije rada tokom karantina i izolacija.

Dodela nagrade za izvrsnost u regionu Centralne i Istočne Evrope 

U okviru TRANSLOG kongresa po osmi put dodeljena je Nagrada za izvrsnost u logistici i lancu snabdevanja u području Centralne i Istočne Evrope. Cilj nagrade nije samo da proslavi izvrsnost u logistici, već i da podstakne stručnjake da nastave da podižu standarde i nude inovacije u logistici i upravljanju lancem snabdevanja, doprinoseći razvoju regiona.

Ovogodišnji pobednik u kategoriji dobavljača rešenja je SupplyStack, koji je svoj projekat razvio zajedno sa kompanijom Sony. Projekat pod nazivom „Vidljivost integrisanog lanca snabdevanja korišćenjem TMS-a u realnom vremenu“ predstavlja inovativni sistem upravljanja transportom koji ne samo da kontinuirano prenosi podatke, već i obogaćuje TMS informacijama i uvodi potpuno novi nivo automatizacije gde događaji pokreću načine rada, upozorenja i ažuriranja. Klijent dobija sve informacije u realnom vremenu.

Atlantic Grupa, jedan od najvećih proizvođača i distributera u regionu Centralne i Istočne Evrope, osvojila je nagradu u kategoriji proizvođača. Njihov projekat pod nazivom „Put do 100% vidljivog i fleksibilnog SCM-a sa Savetom za digitalnu agendu“ uverio je žiri u prednost implementacije strategije digitalnog lanca snabdevanja, kroz mere kao što su glasovno skladištenje, brojanje ciklusa i digitalna isporuka, kao i uspeh projekata digitalizacije kao što su: optimizacija rasporeda, sistem za upravljanje dvorištem, 3PL spremnost, robotska automatizacija procesa (deo MDM) i upotreba autonomnih mobilnih robota u skladištima.

Za više detalja, pročitajte intervjue sa pobednicima (SupplyStack i Atlantic Grupa).

Proširen opseg provajdera rešenja

TRANSLOG je takođe poznati „provodadžija“ između krajnjih korisnika i dobavljača. Od špedicije i transporta, preko sistema upravljanja skladištem, sve do intralogistike, rešenja za pakovanje i paleta – izlagači nude rešenje za gotovo svaki segment u logističkih operacija.

Učinivši proceduru umrežavanja još efikasnijom, platforma Meeting Scheduler je omogućila delegatima da se pre događaja povežu sa vodećim dobavljačima rešenja kao što su 4flow, cargo-partner, Barth+CO, Honeywell, CTP Invest, SupplyStack, SENATOR International, Trans.eu, L-Mobile, PDA Rendszerház, PREGIS, Marvicon, Intereuropa, PanKarpathia, project44, Pallet Solution, Trucknet, Ranpak.

Kroz raznovrsne programe i prezentacije, sa temama i publikom koji su orijentisani ka budućnosti, organizatori TRANSLOG kongresa nastoje da stvore inspirativno, živo okruženje za entuzijaste i stručnjake u lancu snabdevanja, u kojem mogu da razgovaraju o rešenjima, izazovima i odgovornostima sa kojima se kompanije suočavaju u području logistike i upravljanja lancem snabdevanja. Osim toga, kroz raznovrstan prateći program – kao što su panel diskusije, networking ručkovi, unapred zakazani sastanci itd., učesnicima se pružaju mnogobrojne mogućnosti za direktno umrežavanje.

Više detalja potražite na translogconnect.eu, kao i na zvaničnoj Linkedin stranici.  Organizator TRANSLOG Connect Congress je The Events Group (TEG). Portal PlutonLogistics i ove godine bio je medijski partner događaja.

– Ne propustite da i u 2022. budete deo vodećeg regionalnog logističkog poslovnog skupa u Centralnoj i Istočnoj Evropi – poručuju organizatori.

Foto: translogconnect.eu

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.