Beskontaktno plaćanje putarine na čeonim naplatnim stanicama u Srbiji

Javno preduzeće  „Putevi Srbije“ obavestilo je korisnike autoputeva da je, u saradnji sa kompanijom „Mastercard“, na svim čeonim naplatnim stanicama instaliralo POS terminale za beskontaktno plaćanje putarine Mastercard i Maestro karticama u cilju bržeg prolaska vozila kroz naplatne kanale.

JP „Putevi Srbije“ je na svim naplatnim kanalima naplatnih stanica „Subotica“, „Stara Pazova“, „Beograd“, „Niš“, „Preševo“, „Dimitrovgrad“, „Šid“, „Šimanovci“ i „Preljina“ omogućilo učesnicima u saobraćaju da putarinu plate prislanjanjem kartice na čitač koji transakciju vrši za nekoliko sekundi, bez unošenja PIN koda.

Ipak, „Putevi Srbije“, podsećaju i na elektrondku naplatu putarine:

– Koristite elektronsku naplatu putarine, jer omogućava najbrži prolazak kroz naplatne stanice bez zaustavljanja, značajno skraćuje vreme putovanja i ujedno predstavlja jeftiniji vid plaćanja putarine, jer se odobravaju različiti popusti – navodi kompanija u saopštenju.

Dopuna uređaja za ENP može se izvršiti na 151 prodajnom mestu JP „Putevi Srbije“ i ovlašćenih distributera, koja su raspoređena duž svih deonica auto-puta, na graničnim prelazima, kao i u većim gradovima u Srbiji.

Spisak distributivnih mesta za prodaju i dopunu uređaja za ENP možete preuzeti OVDE.