Carinici i policajci otkrili kombi „krcat“ rezanim duvanom

Zajedničkom akcijom carine i policije u Paraćinu je 7. juna 2021. godine presečen lanac ilegalne trgovine akciznom robom i zaplenjeno 400 kilograma duvana bez bilo kakve prateće dokumentacije.

Kako je saopštila Uprava carina, slučaj je otkriven kada je u jednoj od paraćinskih ulica, radi kontrole zaustavljen teretni kombi ford transit beogradske registracije, za čijim je volanom bio 47-godišnji Beograđanin.

Na pitanje da li ima nešto da prijavi vanrednoj carinsko-policijskoj kontroli, vozač je rekao da samo prevozi povrće i mešovitu robu. Ispostavilo se da se radi o rezanom duvanu, za koji vozač nije mogao da pokaže ništa od propratne dokumentacije, jer je nije ni imao.

U kombiju je pored nekoliko gajbica povrća bilo spakovano i 80 kesa od po pola kilograma rezanog duvana. Vozač je rekao da rezani duvan nije njegov, već da je samo da ga je angažovala nepoznata osoba da duvan preveze od Beograda do Paraćina.

Kako se radi o krivičnom delu nedozvoljene trgovine akciznim proizvodima, vozača su zajedno sa rezanim duvanom i kombijem preuzeli policija i tužilaštvo u dalju nadležnost.

Izvor: Uprava carina