Drumski prevoz tereta u TOP 5 novoosnovanih firmi u Srbiji

Oni koji smatraju da u Srbiji najviše ima ugostitelja, trgovaca i frizera su u pravu, ali podaci pokazuju da je u TOP pet novoosnovanih firmi i sektor drumskog prevoza tereta. Najnoviji podaci Agencije za privredne registre kažu da je u prvih sedam meseci ove godine osnovano 27.339 privrednih subjekata – 5.468 privrednih društava i 21.871 preduzetnik, odnosno za 3,2% više društava (5,296) i za 0,5% preduzetnika manje (21.987) u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Prema delatnosti, najviše je registrovano privrednih društava za nespecijalizovanu trgovinu na veliko, izgradnju stambenih i nestambenih zgrada, konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, restorani i pokretni ugostiteljski objekti, drumski prevoz tereta i računarsko programiranje.

Najviše preduzetnika osnovano je juna (3.704), a prema delatnosti prednjače preduzetnici registrovani za računarsko programiranje, restorani i pokretni ugostiteljski objekti, konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, frizerski i kozmetički saloni, usluge pripremanja i posluživanja pića i drumski prevoz tereta.

 

 

Da je drumski prevoz tereta česta poslovna aktivnost govore i podaci iz 2018. godine.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.