ISKUSTVA iz prakse: Kako je RDS Company proširio vozni park i tržište uz invoitix usluge

Pouzdani finansijski partner važan je saveznik svakog transportnog preduzeća kako na početku, tako i u daljem razvoju poslovanja. Gorivo, plate vozača, rate kredita – sve ove obaveze treba izmiriti na vreme, dok prevoznik istovremeno svoju uslugu naplati za najmanje 60 dana.

RDS Company od samog starta opredelilo se za korišćenje usluga otkupa faktura, kao i drugih servisa švajcarske kompanije invoitix. Saradnja, koja danas traje već više od tri godine, kako kažu, omogućila im je pre svega stabilan oslonac pri nabavci novih vozila i širenju poslovanja.

Firma RDS Company osnovana je u junu 2018. u Prijepolju i bavi se transportom robe u zemlji i inostranstvu. U svom voznom parku danas poseduje 7 teretnih vozila do 3,5 tone, a zapošljava 10 radnika. Preduzeće je prisutno na celoj teritoriji Evropske unije, a oko 80% posla obavlja u Austriji i Nemačkoj.

Kompanija invoitix, jedna od vodećih evropskih firmi za digitalno fakturisanje u industriji drumskog prevoza, osnovana je u Švajcarskoj 2018. godine. RDS Company je jedan od njihovih prvih klijenata, a saradnja je otpočela već u oktobru 2018, još pre osnivanja invoitix predstavništva u Beogradu.

– Za kompaniju invoitix sam saznao od prijatelja iz Švajcarske. S obzirom da smo tad bili na startu poslovanja, odmah nam je se učinilo primamljivo da imamo pouzdanog kooperanta koji će nas pratiti u finansijskom smislu i ispostavilo se da smo bili u pravu – kaže nam direktor i vlasnik RDS Company Amir Džanović.

PL: Može li nam na konkretnom primeru pojasniti kako je RDS Company poboljšao poslovanje zahvaljujući invoitix-u? Šta vidite kao glavni benefit korišćenja njihovih usluga?

– Moje mišljenje je da je prisutnost invoitix-a promenila “smisao poslovanja”. Svako ko se bavi ovim poslom će to razumeti, jer valuta plaćanja goriva i plaćanje obaveza po kreditima je uvek manja od valute plaćanja naših kupaca.

Imajući to u vidu, jasno je da – zbog likvidnosti i redovnosti izmirenja obaveza, invoitix rado prihvataju firme koje se bave transportom. Sa druge strane bude skoro ista cena koštanja provizije i provizija banke kad pristignu prilivi, ako se radi o direktnim uplatama.

Pri samoj nabavci vozila i povećanju voznog parka, invoitix nam daje sigurnost da ćemo svoje obaveze plaćati na vreme bez kašnjenja, što mnogo znači kad se traži uvid u uverenja iz kreditnog biroa.

PL: Šta iz vaše pozicije – pozicije prevoznika – vidite kao naročito značajno, kada govorimo o saradnji sa kompanijom koja pruža finansijske usluge preduzećima?

– Pošto smo mi prisutni od samog starta invoitix-a na našim prostorima, mogu reći da je saradnja išla uzlaznom putanjom sa sve kvalitetnijom aplikacijom i poboljšanjem načina i sistema poslovanja. Veoma nam je važan i direktan kontakt sa zaposlenima invoitix-a i to na našem jeziku, da bismo se bolje razumeli, objasnili i korektno završili posao.

PL: invoitix uskoro planira i nove, dodatne servise za transportna preduzeća. Kakva su vaša očekivanja i koji servisi bi vas potencijalno najviše interesovali?

– Najveća očekivanja imamo od predloga kartica za sipanje goriva.

PL: Kakvi su poslovni planovi RDS Company za 2022?

– Tekuću godinu planiramo da završimo sa 10 vozila u Srbiji i 3 vozila u našoj franšizi u Sloveniji. S tim u vezi očekujemo bar za 40% veći promet u ovoj godini i mogućnost razmatranja korigovanja samih procenata pri prodaji, tj. bolje uslove za isplatu faktura u zavisnosti od prometa.