Johannes Kjellgren novi direktor „Volvo kamiona“ za jugoistočnu Evropu

Od 1. avgusta novi generalni direktor „Volvo“ kamionske grupe za tržište South East Hub (region jugoistočna Evropa) sa sedištem u Beogradu je 42-godišnji Johannes Kjellgren. Na novu dužnost Kjellgren dolazi sa mesta generalnog direktora Volvo grupe za Slovačku.

U nadležnosti novog generalnog direktora Tržišta South East Hub je, osim Srbije, još i koordinacija svih poslovnih aktivnosti „Volvo“ kamionske grupe (Volvo Group Trucks) u okolnim državama – Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Bugarskoj, Albaniji i Sloveniji.

– Nova funkcija je još jedan novi i još veći izazov u mojoj poslovnoj karijeri. Region jugoistočne Evrope ima veliki potencijal, ne samo po broju potencijalnih kupaca, već i po ukupnom obimu poslovnih mogućnosti. Razumem da se neke od država bore sa privrednim i finansijskim teškoćama, ali sam siguran da će se situacija tokom vremena poboljšati. Uprkos mnogim razlikama između zemalja u jugoistočnoj Evropi, mislim da su naši klijenti veoma slični i da rade na sličan način. Moj cilj je, naravno, da se poveća prodaja i razviju svi ostali segmenti našeg poslovanja u ovom regionu. Ipak, najveći izazov će biti rad u sasvim novom okruženju – u različitim državama, sa različitom kulturom i tradicijom, ali to može da bude i preimućstvo novog posla.

Johannes Kjellgren ima sedamnaestogodišnje menadžersko iskustvo u državama centralne i istočne Evrope (Mađarskoj, Rusiji, Estoniji, Slovačkoj). U Volvo kamionima je od aprila 2007-me, kada je imenovan za generalnog direktora Volvo Trucks Estonia OÜ. Od jula 2010. do dolaska na novu dužnost u region jugoistočna Evropa, bio je generalni direktor „Volvo Group“ Slovakia s.r.o., odgovoran za sve aktivnosti „Volvo“ grupe u toj državi, uključujući i Reno kamione (Renault Trucks) – od 1. januara 2013.

Novi direktor „Volvo“ kamiona ima Bachelor diplomu univerziteta iz SAD na kojem je pohađao programe poslovne administracije i menadžmenta, sa posebnim osvrtom na tržišta u razvoju. Oženjen je i ima troje dece. Hobi mu je, između ostalog, sport:

– Trenutno pokušavam da ovladam triatlonom, što je lep izazov. Skijanje zimi i svakodnevno trčanje je nešto što se podrazumeva. Volim da putujem, a to voli i moja porodica, pa se unapred radujem svemu novom što ćemo moći da vidimo u ovom regionu.