Kolaps na VATINU: I dalje zastoj na izlazu iz Srbije ka Rumuniji

Prema poslednjim informacijama koje smo oko 10 časova dobili iz Uprave carina, situacija na izlasku iz Srbije ka Rumuniji nepromenjena je u odnosu na jučerašnje stanje. Kako navode, svega desetak kamiona u toku jutra i tridesetak kamiona u toku noći prešlo je granicu.

Na graničnom prelazu Vatin se, podsetimo, juče (29. juna 2021. godine) formirala kolona teretnih vozila duga nekoliko kilometara, na izlazu iz Srbije ka susednoj Rumuniji, što je dovelo do izuzetno dugog čekanja na prelazak. Problem je nastao zbog usporenog rada službi u Rumuniji, a otežavajuća okolnost su veoma visoke temperature za ovo doba godine.

Iz Uprave carina zbog toga su još jednom apelovali na vozače da se svi koji mogu upute ka alternativnim pravcima, kako se situacija ne bi dodatno pogoršavala.

Kako navode, poslednje informacije koje su uspeli da dobiju sa rumunske strane, jesu da je problem nastao zbog usporenog rada tamošnje fito i veterinarske inspekacije.

Iz Uprave carina naglašavaju da će nastaviti da rade sve što je u njihovoj moći da pomognu onima koji su najugroženiji, odnosno pre svega prevoznicima koji su se ovde zatekli sa kvarljivom robom, kako bi ih preusmerili na alternativne pravce.

Foto: Uprava carina