Most Ilok-Bačka Palanka otvoren za vozila do 24 tone, brzina ograničena na 30km/h

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Hrvatske donelo je u ponedeljak, 18. marta, rešenje kojim se graničnom prelazu Ilok i mostu Ilok-Bačka Palanka dozvoljava promet vozila najveće dopuštene mase do 24 tone. Osim toga, zabranjuje se stvaranje kolona vozila na mostu i brzina kretanja ograničava se na 30 km/h, objavljeno je na zvaničnom sajtu Policijske uprave Vukovarsko-sremske.

Saobraćaj na graničnom prelazu Ilok (Bačka Palanka), podsetimo, privremeno je zatvoren 5. januara zbog potencijalne opasnosti za vozila, nakon što je teretni brod udario u stub mosta. Nakon ovog događaja, predstavnici Hrvatskih cesta sproveli su vizuelni pregled mosta, a tom prilikom nisu pronađena oštećenja, te je 6. januara preko ove deonice dozvoljen promet za vozila do 3,5 tone. Novim rešenjem, koje možete pogledati OVDE, saobraćaj je dozvoljen do 24 tone.

Veliki broj prevoznika i vozača iz Srbije upozorava da se od početka godine stanje na graničnim prelazima ka Hrvatskoj značajno pogoršalo. „Nikad gore u poslednjih deset godina“, pišu naši čitaoci, a kao jedan od razloga uz uobičajene probleme, navodili su upravo i zatvaranje GP Bačka Palanka za teretnjake.