OPREZ: Počinje pojačana kontrola vozila na putevima u 31 državi

U ponedeljak, 22. avgusta, počinje akcija pojačane kontrole brzine kretanja na svim evropskim putevima. Akcija će se do kraja meseca sprovestu u ukupno 31 državi – 28 država članica Evropske unije, kao i u Švajcarskoj, Norveškj i Srbiji, koje sarađuju u okviru međunarodne organizacije TISPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), navodi se u saopštenju MUP.

U okviru ove akcije i pripadnici saobraćajne policije sprovešće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju na putevima Srbije. Saobraćajna policija će koristiti uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora, kao i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, takozvanim „presretačima“.

– Pored toga što će svaki kontrolisani vozač biti alkotestiran, saobraćajna policija će prilikom zaustavljanja motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja, kontrolisati i upotrebu sigurnosnih pojaseva na način koji je predvideo proizvođač vozila. Prema svim učiniocima prekršaja biće preduzete zakonom propisane mere – poručuju u MUP.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.