Plaćanje putarine za transportne firme: da li i dalje dopunjavate svoje TAG uređaje za ENP?

Uvođenje sistema elektronske naplate putarine na srpske autoputeve olakšalo je putovanja i gužve su se znatno smanjile. Gotovo da više ne postoji kamion ili autobus koji ne koristi TAG i prednosti brzog prolaska, uštede vremena, živaca i goriva.

Najveća manjkavost ovog sistema bila je činjenica da je TAG morao biti novčano dopunjen pre prolaska kroz naplatnu rampu, što je neretko pravilo kraće zastoje i u „brzoj traci“ na putarinama, ali i oduzimalo vreme za dopunu bilo na pumpama ili drugim mestima za dopunu TAG uređaja.

Osnovni benefit prelaska na ENPay POSTPAID model plaćanja putarine je sigurnost da će rampa uvek biti podignuta i komfor koji dobijate time što nećete više morati da razmišljate o stanju na TAG-u, uz jasan pregled i specifikaciju troškova dostupnu jednim klikom na vašem telefonu ili računaru.

Važno je istaći i da u postpaid režimu plaćate samo ono što potrošite i nakon potrošnje, a ne unapred i na taj način nemate zarobljena sredstva. Najbolje je poređenje sa prepaid i postpaid modelom računa za mobilni telefon, samo što ovde nemate čak ni mesečnu pretplatu. Benefite koje nudi takav model plaćanja, dosada je prepoznalo preko 50.000 domaćih i stranih fizičkih lica i oko 1.000 kompanija, ističu iz kompanije ALLYES.

ALLYES i brend ENPay

Kompanija ALLYES osnovana je 2018, a već 2019. kreiran je ENPay POSTPAID TAG i sistem naplate koji podrazumeva plaćanje nakon što je usluga pružena.

– U eri digitalizacije, a prateći savremene trendove koje su već uveliko prisutni i u saobraćajnoj infrastrukturi, razmišljali smo kako da omogućimo povećanje zadovoljstva svim učesnicima u saobraćaju i doprinesemo povećanju komfora njihovog putovanja, bilo da je u privatne ili poslovne svrhe – navode naši sagovornici.

Kao vozači, svi smo bar jednom bili u situaciji da se posle izvesnog vremena, na prilazu naplatnoj rampi zapitamo da li imamo dovoljno novca na TAG-u, da li će se rampa podići i slično.

– Kako bismo izbegli potencijalno negativan odgovor, upustili smo se u razvoj ENPay aplikacije i portala, sa glavnim ciljem da se svim vozačima olakša brži i efikasniji prolaz kroz naplatne stanice na autoputevima Srbije, bez razmišljanja o pitanjima koja su se nametala u prethodnom periodu – navode.

– Kreirali smo aplikaciju ENPay za POSTPAID naplatu putarine i omogućili svim vozačima ne samo efikasniji način plaćanja putarine, uz minimalno zadržavanje na naplatnoj stanici, već i da u svakom trenutku putem ENPay aplikacije kao i ENPay web portala imaju uvid u sve podatke o svojim putovanjima u prethodnom periodu, kao što su izveštaj o ukupnom zaduženju, datumu i vremenu prolaska i nazivu naplatne stanice, iznosu utrošene putarine i dr. – dodaju iz kompanije ALLYES.

Kako kompanije i fizička lica mogu da doći do ENPay POSTAID TAG-a?

Fizička lica skidaju besplatnu Android, IOS ili Huawei aplikaciju, otvaraju nalog, povezuju svoju karticu i poručuju novi ili donose svoj TAG na prekonfiguraciju. Istog trenutka su spremni za neograničenu mobilnost – bez pretplate, bez dodatnih troškova, bez skuplje putarine, bez skrivenih zaduženja, kažu naši sagovornici.

Pravna lica potpisuju ugovor i biraju između dve opcije:
1. klasično plaćanje fakturom uz dogovorenu valutu plaćanja što povlači u zavisnosti od mesečne potrošnje određenu garanciju plaćanja (garantni depozit ili menice).
2. povezivanjem platne kartice firme – plaćanje putarine se vrši automatski 2 puta mesečno direktno sa računa klijenta. Ovaj način nam omogućava da za zdrave i solventne kompanije možemo odobriti saradnju čak i bez garancija.

– Sve neophodne korake – razmenu ugovora, potpisivanje i onboarding, možete završiti i iz udobnosti svoje kancelarije. Ukoliko pak želite da nas posetite, naša centrala je u Novom Beogradu, u Ulici Milutina Milankovića 134g, gde je moguće preuzeti nove TAG uređaje, dobiti stručnu pomoć i uraditi rekonfiguraciju postojećih TAG-ova. Sem centralne lokacije, prisutni smo na još 17 lokacija u Srbiji, kao i na lokaciji u Banjaluci (BiH), a od 1. aprila 2023. i u Evropskoj uniji, odnosno u svim MTEL filijalama širom Austrije – poručuju iz kompanije ALLYES.

Za dodatne informacije, posetite sajt enpay.rs. 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.