Prevozio kozmetiku iz Srbije u Letoniju sa LAŽNOM dozvolom

Patrola poljske Inspekcije drumskog saobraćaja (ITD) zaustavila je u ponedeljak (12. juna) na autoputu S61 (MOP Zabiele) kamion koji je prevozio kozmetiku i kućnu hemiju iz Srbije u Letoniju.

Kako je saopštio ITD, prilikom kontrole, vozač je pokazao CEMT koji mu daje pravo na obavljanje međunarodnog drumskog prevoza robe, ali su inspektori posumnjali da nema originalnu dozvolu, već da je u pitanju falsifikovani dokument. Detaljna provera je pokazala da se ne radi o dozvoli koju je izdala Evropska konferencija ministara saobraćaja, već da je vozač koristio falsifiktovanu ispravu.

Korišćenje falsifikovane isprave je krivično delo. Zaprećena je kazna zatvora od 3 meseca do 5 godina. Zbog utvrđenog prekršaja, odnosno međunarodnog drumskog prevoza robe bez važeće dozvole, biće pokrenut i upravni postupak protiv prevoznika. Preti mu kazna od 12.000 PLN, ističe ITD.

Iz ITD navode da je vozač predat službenicima lokalne policijske jedinice na dalje postupanje. Kamion je upućen na predviđeni čuvani parking. Napustiće ga tek nakon što bude predočena važeća dozvola i uplaćen depozit za kaznu.

Izvor/foto: Główny Inspektorat Transportu Drogowego (gov.pl)

  • BONUS SADRŽAJ

Počela je nova sezona podkasta Za volanom! U ovoj epizodi poslušajte Vesninu priču!