PROBLEM sa REGISTRACIJOM NOVIH vozila

Vanredno stanje u Srbiji donelo je mnoge probleme u svakodnevnom funkcionisanju, a jedan od njih je i izdavanje saobraćajnih dozvola za novoregistrovana vozila. Kako navode naši čitaoci koji su se javili redakciji, Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) ne izdaje dokumenta, što mnogim prevoznicima otežava i onako teško poslovanje.

Naš čitalac navodi primer poluprikolice iz uvoza.

–  Lizing  je odobren, kasko aktiviran, čeka se sertifikat Agencije za bezbednost saobraćaja već petnaesti dan. Sa sertifikatom idem na tehnički pregled i prilažem dokumentaciju za prvu registraciju. Ukoliko MUP ne izdaje saobraćajne dozvole, prikolicu neću moći da prijavim u Ministarstvo, a neće moći ni preko granice da se ide sa tim vozilom jer inostrane pogranične službe ne priznaju našu potvrdu o registraciji kao validnu.

Kako navodi,  čekanje sertifikata Agencije za bezbednost saobraćaja i neizdavanje saobraćajne dozvole od MUP-a uzrokuju nemogućnost u radu, a u medijima se često pominje važnost transporta i neophodnosti da transport mora funkcionisati.

Kako smo nezvanično saznali, ovaj problem je poznat, a njegovim rešavanjem se bavi Privredna komora Srbije.

Redakcija PlutonLogistics-a je poslala pitanja Ministarsvu unutrašnjih poslova i Privrednoj komori Srbije, ali do sada nismo dobili nikakav odgovor.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.