Sedam „Renault Trucks“ T 520 kamiona za Red Bull

Foto: renault-trucks.rs
Foto: renault-trucks.rs

Sedam „Renault Trucks“ T 520 High kamiona imaju svoju ulogu u elitnom takmičenju u Evropi za „Red Bull“. Oni prevoze Red Bull Tree House od jedne do druge  Formula 1 trke. Normalno, ne bi bilo ništa neobično kod sedam kamiona koja prevoze sedam kontejnera kroz Evropu. Osim ako su tih sedam kontejnera deo Red Bull Tree House, produžetka pit boksa za Red Bull Racing Formula 1 tim. Ovo isto važi i za Formula 1 vozače i njihove bolide  koji putuju Evropom od vikenda do vikenda.

Tree House je mobilna radionica i kancelarija koja služi kao podrška Red Bull timu svakog trkačkog vikenda u Evropi. Ako pogledate u unutrašnjost četiri kontejnera za mobilnu radionicu, videćete ne samo uobičajenu opremu kao što su strug i bušilica, već i 3D printer za štampanje potrebnih delova. Tokom trke, važno je brzo reagovati. Zato je Tree House logična ekstenzija Red Bull pit boksa.

Preostla tri kontejnera se koriste za mobilne kancelarije koje mogu da prime do 35 osoba. Flota je sastavljena isključivo od Renault Trucks kamiona. Sedam novih Renault Trucks T 520 High kamiona predstavlja nastavak dugoročne saradnje između Red Bulla i Renault Trucksa. Što se tiče konfiguracije, sedam Renault Trucks T 520 High kamiona su poslednja reč što se tiče opreme, sa najnovijim vrhunskim agregatom, Euro 6 verzijom 13 litarskog motora sa 520 ks, visokom Sleeper kabinom i unutrašnjom visinom od 2.05 metara.

Automatski Optidriver menjač čini menjanje brzina lakim za Red Bull vozače. I Optibrake+ i Voith Retarder su takođe veoma korisni pri usporavanju.