Spremite se za ograničenja za kamione: kreću radovi na autoputu Prag-nemačka granica

Autoput D5 u Češkoj u narednom biće delimično zatvoren zbog obnove, što bi moglo da donese i određene probleme u kamionskom saobraćaju. Radovi će se odvijati u nekoliko faza od aprila do juna 2024, prenosi trans.info pozivajući se na češke izvore.

– Popravka kolovoza, koja će biti podeljena u šest faza, podrazumevaće skidanje površine do ukupne debljine od 18 centimetara. Nakon toga, biće postavljeni podkonstrukcija, balast i habajući sloj, a potom vraćena i bankina kao i horizontalna kolovozna oznaka – kažu u češkoj Direkciji za puteve.

Od 2. do 10. aprila saobraćaj na deonici Mlynec – Katerina obavljaće se jednom trakom. Ulaz i izlaz u MUK Katerina, uključujući i kamionsko parkiralište Katerina, biće otvoreni.

Od 10. aprila do 11. juna saobraćaj na deonici Mlynec – Katerina obavljaće se levom stranom u oba smera, sa dve trake u pravcu Praga i jednom u smeru Nemačke. Ulaz i izlaz Katerina MUK, uključujući parking, neće biti dostupni tokom ovog perioda. Benzinska stanica, restoran i parking MOL biće dostupni sa puta II/605.

– Ovo ograničenje može da izazove probleme i komplikacije prilikom parkiranja kamiona – rekao je portparol češke policije Ondžej Hodan, portparol policije.

Od 11. do 14. juna saobraćaj će se obavljati jednom trakom, a ulaz I izlaz u MUK Katerina, uključujući i odmorište, biće moguć.

Pored toga, od 2. aprila do 25. maja, put I/21 biće delimično zatvoren između izlaza na autoput (izlaz 128 prema Pragu) i čvora Tačov (II/199) zbog popravke površine puta (saobraćaj će na ovoj deonici biti obustavljen).

Takođe, od 2. do 14. aprila izlaz 128 Nova Hospoda u pravcu Praga biće zatvoren zbog popravke; od 15. aprila do 5. maja, izlaz br. 128 Nova Hospoda u pravcu Nemačke biće zatvoren, piše trans.info.