Šta se desi kada na nemačkom autoputu vozite kamion – u rikverc?

Vozač kamiona iz Belorusije kažnjen je novčano zbog toga što je vozio kamion u rikverc, kod raskrsnice Memingen na autoputu A96 u Nemačkoj, pri čemu je izazvao i sudar sa putničkim vozilom.

Šokantan incident dogodio se u ponedeljak ujutru, ali na sreću niko nije povređen.

Prema izveštaju lokalne radio stanice, 33-godišnji kamiondžija iz Belorusije odlučio je da uspori, zaustavi kamion, a potom vozi i unazad, nakon što je promašio raskrsnicu koja vodi ka industrijskom kompleksu na periferiji Memingena.

Vozač audija u traci iza kamiona video je kako kamion usporava i uspeo je da izbegne nesreću. Međutim, vozač kamiona je tada svojim vozilom i prikolicom krenuo unazad u pravcu audija. Automobil se tako našao praktično „zaglavljen“, jer bi prelaskom u drugu traku gotovo sigurno naleteo na druga vozila koja su se kretala velikom brzinom. I pored toga što je vozač trubio, kamiondžija je nastavio da vozi unazad i prikolicom je udario u audi, pri čemu je pričinio materijalnu štetu na automobilu, dok prikolica nije oštećena.

Nakon intervencije policije, vozaču kamiona je na licu mesta izrečena novčana kazna, a pokrenut je i prekršajni postupak.