U Aranđelovcu oduzet KOMBI po novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Aranđelovcu zaustavili su tridesetčetvorogodišnjeg vozača koji je upravljao kombijem bez položenog vozačkog ispita i sa 1,23 promila alkohola u organizmu.

Saobraćajna policija je utvrdila da je sudija Prekršajnog suda ovog vozača u poslednje dve godine pravosnažno osudio zbog učinjenih težih saobraćajnih prekršaja.

Kako je saopštio MUP, policija je tridesetčetvorogodišnjaku oduzela vozilo u skladu sa novom merom iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima u kojoj se vozilo privremeno oduzima od učinioca koji je u prethodne dve godine pravosnažno osuđen za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja

Vozaču je određeno zadržavanje i protiv njega će biti podneta odgovarajuća prekršajna prijava, dodaje se u saopštenju.

Nove mere iz Zakona o bezbednosti saobraćaja, podsetimo, primenjuju se od kraja februara, nakon što su na snagu stupili neophodni podzakonski akti. Pre desetak dana, policija je u Zrenjaninu oduzela kamion. 

Takođe, MUP je saopštio i da su policajci prošle nedelje u Smederevu privremeno oduzeli teretno vozilo od dvadesetosmogodišnjeg vozača koji je vozio za vreme trajanja zabrane upravljanja. Jedan slučaj vezan za teretni saobraćaj u istom periodu zabeležen je i u Velikoj Plani:  patrola saobraćajne policije zaustavila vozača (38), koji je za vreme zabrane upravljanja, teretnim vozilom u zoni škole prekoračio brzinu za više od 30 kilometara na čas u odnosu na ograničenje brzine.

Koji saobraćajni prekršaji su osnov za oduzimanje vozila, pogledajte u nastavku:

Naslovna foto: PublicDomainPictures/Pixabay, ilustracija