Udruženja prevoznika pozivaju na FER i korektno PONAŠANJE učesnika transportnog tržišta

Zajednička kancelarija francuskog udruženja prevoznika FNTR, nemačkog udruženja prevoznika BGL i zajedničkog briselskog predstavnika vodećih nordijskih udruženja prevoznika NLA pozvali su učesnike na transportnom tržištu na fer i korektno ponašanje i kontrolu pune primene propisanih pravila od strane nadležnih kontrolnih organa.

FNTR, BGL i NLA ukazuju na tešku situaciju na transportnom tržištu kao posledicu pandemije virusa covid-19. Sa zdravstvenom krizom nastupila je i ekonomska kriza i mnoge transportne i logističke kompanije su u opasnosti. Prevoznici su suočeni sa padom produktivnosti zbog teškoća u logističkoj organizaciji, kao što su više noćnog rada i duža vremena utovara i istovara.

Istovremeno, uočavaju se loša tržišna ponašanja na transportnom tržištu.

– Postepenim ukidanjem mera uvedenih zbog pandemije i ekonomskim usponom, potrebno nam je dobro logističko tržište sa ekonomski zdravim transportnim kompanijama – kaže izvršni direktor Florence Berthelot (FNTR).

Današnja kratkoročna korist za pojedince predstavlja sutrašnji dugoročni gubitak za sve. Trebaće nam svaka transportna kompanija i njeni vozači, posebno kada se evropska ekonomija oporavi, naglašava prof. Dirk Engelhardt (BGL).

Ova kriza i budući izazovi mogu se uspešno savladati samo zajedničkim snagama. Svi relevantni politički i ekonomski akteri naglašavaju suštinsku ulogu transportne industrije tokom kovid-krize i priznaju da je transportna industrija i u teškim okolnostima održavala svoje usluge. Tri udruženja i njihovi članovi spremni su da nastave da garantuju svoje usluge tokom faze oporavka. Zato je važno da i kontrolni organi pažljivo kontrolišu poštovanje propisa jer je to jedini način da se obezbede fer i korektno ponašanje svih učesnika u logističkom lancu, naglasio je izvršni direktor Erik Østergaard (NLA).

Izvor: Kancelarija Ivanović

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.