Ulazni podaci za JUNSKU reviziju godišnjeg plana raspodele dozvola

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je ulazne podatke za junsku reviziju godišnjeg plana raspodele za 2020. godinu, koja se ove godine (u skladu sa Uredbom o merama u drumskom saobraćaju za vreme vanrednog stanja, koja je i dalje na snazi) sprovodi u rokovima predviđenim za septembarsku reviziju.

Budući da je prva faza izrade junske revizije godišnjeg plana raspodele za 2020. godinu završena, Ministarstvo moli prevoznike da provere podatke za svoje privredne subjekte koji su objavljeni na zvaničnoj internet prezentaciji MGSI. 

Sve primedbe na objavljene podatke neophodno je predati na pisarnici (kancelarija broj 19a) SIV 3, Omladinskih brigada 1, do petka 28. avgusta 2020. godine.

Obaveštenje MGSI i ulazne podatke možete pogledati OVDE.

Poslovno udruženje Međunarodni transport podseća da je članom 27. Uredbe o raspodeli stranih dozvola nadležni organ prevozniku raspodeljuje u fiksni deo pojedinačnog plana raspodele onoliki broj pojedinačnih dozvola koliko mu je ostalu u pojedinačnom planu a najviše 50% od fiksnog dela pojedinačnog plana utvrđenog planom raspodele na osnovu broja do tada zaduženih dozvola.

Ovo praktično znači da ukoliko prevoznik želi da zadrži svoj fiksni deo plana raspodele u obavezi je da ZADUŽI najmanje 50% pojedinačnih dozvola sa svog plana do junske revizije, podseća Pumedtrans. 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.