Vozač „Unitraga“ iz Užica pobednik nacionalnog takmičenja u ekonomičnoj vožnji Renault kamiona

Prosečnom potrošnjom od samo 22,2 litra na 100 km, vozač kompanije „Unitrag“ iz Užica, 55-godišnji Budimir Šišaković, osvojio je prvo mesto u takmičenju u ekonomičnoj vožnji Renault kamiona, koje je, prvi put ove godine, organizovano i u Srbiji. Šišaković je pobedom na finalnom nacionalnom nadmetanju profesionalnih vozača Optifjul Izazov /Optifuel Challenge/, koje je 26. maja održano u Novim Banovcima, u centralnom prodajno-servisnom kompleksu „Renault Trucks“ kamiona za Srbiju, stekao pravo učešća na svetskom finalu, koje se u oktobru održava u Španiji.

Pravo učešća na nacionalnom finalu održanom prošlog petka stekla su petorica vozača iz dve kompanije – četvorica iz užičkog „Unitrag„-a i vozač kompanije „Transport Mršević“ iz Niša. Pred svima je bio isti zadatak: da za upravljačem „Renault Truck“ tegljača najnovije generacije, u normalnom saobraćaju, uz poštovanje zadatog vremena i striktno poštovanje svih propisa, što ekonomičnije savladaju kružnu deonicu dužine dvadesetak kilometara.

Najpažljivi i sa „najlakšom nogom na gasu“ bio je Budimir Šišaković, vozač sa dvanaestogodišnjim profesionalnim iskustvom u upravljanju teškim kamionima. Drugo mesto je pripalo njegovom kolegi iz iste kompanije, Miloradu Jevremoviću, sa takođe odličnim prosekom od 22,4 l/100 km. I trećeplasirani učesnik nacionalnog finala je iz užičkog „Unitrag“-a – Darko Tanasković (prosečna potrošnja 24,1 l/100 km).

– -Višegodišnje vozačko iskustvo, ali i posebna stimulacija za one koji ekonomično upravljaju „Unitrag“-ovim vozilima su svakako doprineli odličnim rezultatima koje su postigla trojica naših vozača –  kaže Dejan Ljubičić, direktor transporta u kompaniji iz Užica, u kojoj 85% transportne flote od ukupno 52 vozila čine „Renault Trucks“ tegljači različitih godišta (15 ih je iz najnovije T generacije sa Euro VI motorima).

Uz učešće na svetskom finalu, pobedniku nacionalnog finala pripala je vredna nagrada – 500 evra u dinarskoj protivvrednosti za kupovinu nekog od artikala iz asortimana prodavnice Renault Trucks Official Merchandise Shop, dok je kompaniji Unitrag dobila vaučer u dinarskoj protivvrednosti od 1.000 evra za kupovinu delova i servisa u ovlašćenim „Renault Trucks“ servisima u Srbiji. Nagrađeni su i takmičari koji su osvojili drugo i treće mesto, kao i kompanija u kojoj su zaposleni – užički „Unitrag“.

Najbolji vozači u ekonomičnoj vožnji iz svake od 31 države odmeriće svoje snage na velikom međunarodnom finalnom takmičenju u oktobru 2017. godine.