Zbog polukružnog skretanja na autoputu vozač kamiona kažnjen sa 8.000 EUR (VIDEO)

Snimak koji je objavila saobraćajna policija Đenove otkriva trenutak kada je vozač kamiona skrenuo na autoputu A10. Incident, koji se dogodio u utorak uveče, ima posledice po vozača i njegovog poslodavca. Vozač kamiona je kažnjen novčanom kaznom od 8.000 EUR, dok je vozilo te prevozničke firme zadržano na 3 meseca.

Saobraćajna policija Đenove je u saopštenju istakla da je manevar „strogo zabranjen“ i „izuzetno opasan“ jer može izazvati ozbiljne nesreće.

Na sreću, u ovom slučaju, bezbednosni sistem raspoređen na autoputu uspeo je da upozori vozače i do nezgode nije došlo.

Kako je saopštila policija, kada su operateri na autoputu videli polukružno skretanje vozača kamiona, odmah se aktivirao sistem za hitno upozorenje. Upozorenja o predstojećoj opasnosti su slata putem panela sa porukama na autoputu, dok su patrole obližnje saobraćajne policije takođe mogle brzo da zahtevaju od vozača da smanje brzinu.

Vozača kamiona, kao i vozača automobila koji je nedugo zatim izvršio potpuno isti manevar,  su kasnije zaustavili službenici saobraćajne policije.

Policija navodi da vozaču kamiona, iz istočne Evrope, preti gubitak dozvole i kazna do 8.000 EUR. Osim toga, kamion će biti zadržan na 3 meseca.

Ni tu se ne završava, jer će policija tražiti od javnog tužioca pri sudu Đenove podizanje dalje optužbe u vezi sa kršenjem zakona o bezbednosti na putevima.

Čini se da je na snimku policije prikazano da je prikolica na zadnjem delu kamiona označena logotipom poznate evropske transportne kompanije. Iako video snimak zamagljuje brendiranje, mnogi čitaoci će bez sumnje prepoznati kompaniju, prenosi trans.info.

Pogledajte video