Ivan Perković novi predsednik Uprave RALU Logistike

Ivan Perković
Ivan Perković

Nadzorni odbor logističke kompanije RALU Logistika je doneo odluku o imenovanju nove Uprave RALU Logistike. Za novog predsednika Uprave imenovan je Ivan Perković, dosadašnji član Uprave za finansije, a članovima su imenovani Mario Mesaroš i Pavo Leko.

Čelnu poziciju Ivan Perković preuzima od Zvonimira Šćureca koji je tokom poslednje četiri godine uspešno vodio važan investicioni i razvojni ciklus kompanije. U oktobru 2015. godine završen je veliki projekt izgradnje logističko-distributivnog centra u Rugvici, dok je ove godine realizovana i kupovina logističko-distributivnog centra u Srbiji.

Time su stvoreni svi preduslovi  za ostvarenje poslovne vizije kompanije – biti vodeći nezavisni dobavljač integrisane logističke usluge u hladnom lancu u Jugoistočnoj Europi.

Postavljena je platforma za jači iskorak u logističko poslovanje, uz istovremeno zadržavanje fokusa i na transport, čime se zaokružuje ponuda integrisanih logističkih usluga u hladnom lancu u regionu.

Zbog širenja poslovanja kompanija je ponovo krenula u nova zapošljavanja, pa je tako u narednom periodu predviđeno povećanje broja zaposlenih za 80 u Hrvatskoj i 50 u Srbiji.

ralu_logistika_1_281014Predsednik Nadzornog odbora i vlasnik RALU Logistike Luka Rajić zahvalio je bivšem predseniku Šćurecu na doprinosu u realizaciji ciljeva kompanije i zaokruživanju jednog poslovnog ciklusa u toku poslednje četiri godine, te izrazio čestitke novom predsedniku Uprave.

– Svojim dosadašnjim radom Perković je dokazao svoje kompetencije, lične kvalitete i posvećenost poslu i ostvarenju ciljeva RALU Logistike. Uveren sam da će u razdoblju pred nama uspešno voditi kompaniju u novom razvojnom ciklusu i pridoneti daljem etabliranju RALU Logistike kao vodećeg nezavisnog dobavljača integrisane logističke usluge u hladnom lancu u regionu –  rekao je  Rajić.

– Izuzetno sam počastvovan poverenjem koje mi je ukazao Nadzorni odbor i veselim se da zajedno sa svojim timom krenemo u ostvarenje poslovnih ciljeva i daljnji profitabilni rast kompanije u razdoblju koje je pred nama. Naš primarni fokus je osigurati vrhunsku uslugu našim klijentima u svim segmentima u kojima poslujemo –  rekao je Perković prilikom imenovanja.

Novi predsjednik Uprave, Perković pridružio se timu RALU Logistike 2010. godine na poziciji menadžera za akvizicije i integracije.Od 2012. godine na poziciji regionalnog direktora finansija, informatike i nabavke za RALU Grupu je imao aktivnu ulogu u svim ključnim procesima i odlukama, a posebno u delu prodaje, restrukturiranja i optimizacije poslovanja, ključnim investicijskim projektima te ostalim strateškim aktivnostima. Od 2013. godine bio je na poziciji člana Uprave za finansije. U kompaniju je došao s pozicije menadžera iz vodeće konsultanske kuće PricewaterhouseCoopers, gde je izgradio uspešnu karijeru tokom sedam godina rada.

Mesaroš je u kompaniji od 2010, a član Uprave je od 2014, dok se Leko RALU Logistici pridružio 2015. godine na poziciji direktora operativnog poslovanja.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.