O privrednim izazovima tokom korona krize – Sergej Kogogin, Kamaz

Lekari leče ljude, a mi, Kamaz, lečimo ekonomiju zemlje, ublažavamo udar i stvaramo uslove da se država oporavi od proteklih događaja sa minimalnim gubicima, rekao je generalni direktor Kamaz PJSC Sergej Kogogin u obraćanju zaposlenima uoči prvomajskih praznika.

Kogogin je Kamaz timu uputio apel za nastavak odgovornog ponašanja u vreme pandemije, osvrnuvši se na rad u proteklom periodu i rezultate koji su postiguti.

– Prošli smo najvažniju fazu u borbi protiv korona virusa. U aprilu je Kamaz stabilno radio i proizvodio kamione, dok je poslovanje većine industrijskih preduzeća u zemlji bilo neizvesno. To je bio – i i dalje je – rad u teškim uslovima. Tim je pokazao savesnost i visok nivo discipline, pridržavali smo se svih antiepidemijskih mera. U tako teškoj situaciji, april smo uspešno završili ispunjavanjem svih porudžbina – rekao je Kogogin.

Generalni direktor zahvalio se svim zaposlenima – fabričkim radnicima, službama nabavke, rukovodiocima, specijalistima, prodavcima…

– Ne samo da smo isporučivali narudžbine održavajući status pouzdanog partnera, već smo zajedno uspeli da izbegnemo donošenje nepopularnih odluka o smanjenju tima.

Od 1. do 11. maja, “odmaraćemo se i moramo biti kod kuće”, rekao Kogogin u obraćanju svom timu. Ovih dana naročito je važmo pokazati odgovornost, nastaviti režim samoizolacije i ne dozvoliti nepotrebne kontakte, sve u cilju očuvanja zdravlja, istakao je.

Da, siguran sam da ste potpuno drugačije zamišljali ove majske dane. Ali, korona virus je nemilosrdan, a trenutna situacija diktira nova pravila ponašanja, ujedinjujući ceo svet u borbi protiv infekcije. Povratak uobičajenom načinu života mogao bi da ugrozi živote hiljada ljudi.

12. maja Kamaz će početi sa radom. Biće novih porudžbina potrošača, ruske oblasti čekaju naša vozila, podsetio je Kogogin i pozvao sve da paze na sebe i svoje najmilije.

Obraćanje generalnog direktora Kamaz PJSC u celosti možete pročitati na sajtu kompanije.

Foto: kamaz.ru

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.