„Ecolux“ traži 200 radnika u Požarevcu – U planu nova fabrika za reciklažu plastike

Kinesko-belgijski „Ecolux” pre oko godinu dana zakupio je oko 15.000 kvadrata u nekadašnjoj požarevačkoj „Šećerani“. Ta kompanija dosada je u pokretanje proizvodnje recikliranih granula i flekica od plastike uložila oko 5 miliona evra,  zaposlila oko 100 radnika, a ima potrebu da uposli još 200, prenosi zvanični sajt Grada Požarevca.

Direktor “Ecolux”-a Julin Vang (Yulin Wang) najavio je nastavak širenja proizvodnje u narednom periodu, dodajući da je u planu i otvaranje još jedne fabrike u Požarevcu.

Vang je rekao kako je Požarevac odlično mesto za investiranje, te da će i drugim firmama iz Kine i zapadne Evrope preporučiti ovaj grad.

Kompanija „Ecolux“ posluje po takozvanoj zelenoj tehnologiji, te se tehnološkim procesima sortiranja, pranja, mlevenja i ekstrudiranja plastičnog otpada ne zagađuje životna sredina.

Kako je director „Ecolux“-a najavio za lokalne medije, u planu je da u novoj fabrici bude pokrenuta proizvodnja tehničke plastike za automobilsku indistriju. Početak proizvodnje očekuje se u martu naredne godine.