„Gorenje Tiki“ izvozi 90% proizvodnje – Uskoro plasman u Ameriku

Fabrika bojlera „Gorenje Tiki“, četvrti proizvođač bojlera u Evropi, koji izvozi 90% proizvodnje u 34 zemlje sveta, obeležila 10. godišnjicu proizvodnje u Srbiji, nakon što je kompletan program proizvodnje bojlera preselila iz Slovenije.

„Gorenje Tiki“ je od jedne proizvodne linije i 15 zaposlenih, nakon decenije uspešnog poslovanja u Srbiji, izraslo u kompaniju koja danas zapošljava oko 500 radnika i svrstava se među značajne  poslodavce.

– U prethodnoj deceniji, posvećenošću tima, kao i tehničkim inovacijama, novim tehnologijama i  dizajnom, obezbedili smo ubrzan rast i razvoj kompanije –  rekao je član uprave Gorenje Grupe Branko Apat i dodao da je danas Stara Pazova jedini proizvodni centar malolitražnih, srednjolitražnih i velikolitražnih bojlera za „Gorenje“ grupu sa šest proizvodnih linija i godišnjom proizvodnjom od pola miliona jedinica električnih bojlera.

Prema njegovim rečima, firma proizvodi i prodaje i toplotne pumpe za grejanje vode, kuća i stanova, kao i za klimatizaciju poslovnih i privatnih prostorija.

Najbolja potvrda kvaliteta „Gorenje“ bojlera je činjenica da se 90% proizvodnje izvozi u 34 zemlje širom sveta. Najveća tržišta su Nemačka, Austrija, Hrvatska i Rusija, a kako je najavljeno novinarima sledeće godine bojleri iz Stare Pazove naći će se u radnjama u Americi.

„Gorenje Tiki“ posluje u okviru „Gorenje“ grupe, jednog od vodećih proizvođača kućnih aparata u svetu, koji je na tržištu Srbije prisutan više od 65 godina.