„Greiner Packaging” unapređuje proizvodnju plastične ambalaže u Odžacima

Nakon kupovine nekadašnjeg „Hipol plasta”, austrijska kompanija „Greiner Packaging” pustila je u rad pogon novomontiranih mašina u oblasti brizgane plastike, i unapredila poslovanje za tri do četiri puta, kaže direktor odžačke fabrike Miroslav Micković. U ovaj pogon do sada je investirano oko 7 miliona evra, a najveći deo investicije se odnosi na opremu i tehnologiju.

„Greiner Packaging” je jedan od najvećih svetskih proizvođača plastične ambalaže za prehrambenu industriju, a u odžačkom pogonu je zadržana linija za proizvodnju plastičnih čaša za mlečne proizvode, koja je višestruko unapređena uvođenjem nove opreme. Sve je to deo trogodišnjeg plana razvoja koji je usvojen prilikom preuzimanja pogona „Hipol plasta”.

– Finansijski efekti unapređenja proizvodnje su veći tri do četiri puta, zahvaljujući čunjenici da se preko 70 odsto proizvodnje izvozi. Naš dugoročni cilj je stabilna proizvodnja u ovom pogonu – rekao nam je Micković.

Fabrika se prostire na 10.000 m2 i postoji realna namera da se proizvodnja proširi novim proizvodnim programom, ali i prostorno. Momentalno u proizvodnji je zaposleno 137 radnika, a to je za 96 više nego nakon kupovine ovog pogona. Direktor Micković  je informisao i o novom proizvodnom programu, a to je duvana ambalaža, odnosno proizvodnja boca, takođe za prehrambenu industriju. Novi proizvodni program će startovati u aprilu naredne godine, a tako će biti angažovano još dvadesetak radnika sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.