Izvoz autokomponenti – Italijanska kompanija „Caminada“ stiže u Suboticu

Vlasnik kompanije „Caminada“ Aldo Alesio Kaminada potpisao je sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni Mali Bajmok. Preko ogranka „4Cam“ iz Novog Sada, italijanski investitor kupio je na licitaciji zemljište površine 1,8 hektara za nešto više od 23 miliona dinara.

Prema rečima vlasnika kompanije „Caminada“ Alda Alesia Kaminade, u toku je izbor izvođača za izgradnju proizvodne hale koja će se prostirati na 2.000 kvadratnih metara. Firma „Caminada“ bavi se proizvodnjom i oblikovanjem plastičnih komponenti, koje se koriste u automobilskoj industriji.

– Naša želja je da se proširimo za 10 hiljada kvadratnih metara za nekoliko godina. Ovo je tek prva faza, a u drugoj i trećoj planiramo povećanje broja zaposlenih. Odlučili smo se da investiramo ovde jer već imamo klijenta u Industrijskoj zoni, firmu „Ametek„. Naša ideja je da sarađujemo sa njim. Takođe, možemo doći i do novog klijenta, firme „Dunkermotoren“, koja je partner „Ameteka“. Imamo klijenta i u Mađarskoj, tako da je mnogo ekonomičnije da sa njim poslujemo iz Srbije – rekao je Kaminada.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.