IZVOZ GUMA: „Trelleborg“ otvara novi pogon u Rumi

Izvoz guma iz Srbije nije zanemariv, ako uzmemo u obzir nekoliko svetskih brendova koji proizvode u našoj zemlji. Izvoz guma će se svakak opovećati i dolaskom kineske kompanije u Zrenjanin, ali i novom investicijom švedskog „Trelleborg„-a.

„Trelleborg“, koji je pre dve godine preuzeo fabriku za proizvodnju pneumatika za poljoprivredna i industrijska vozila od češkog „Mitas“-a, u Rumi privodi kraju izgradnju novog pogona u svom fabričkom krugu. Investiciju vrednu više od 23 mil EUR čine hala i oprema na površini od 24.500m2 i skladišni prostor od 10.000m2.

Završetak i otvaranje očekuju se u prvoj polovini 2019.

Izgradnjom novog pogona kompanije, koja, inače, 85% proizvoda izvozi u zemlje EU, povećaće se i izvozni poslovi. Tako će i ubuduće gumara biti lider među izvoznicima u Sremu, što je na nivou prošle godine iznosilo oko 38,2 mil EUR. Gotovo dvostruko povećanje proizvodnje, završetkom nove hale, doneće i znatno veći izvoz guma, ali i širenje asortimana.

Švedska kompanija „Trelleborg“ osnovana je 1905. godine i jedna je od najznačajnijih proizvođača i lider u sferi polimerskih proizvoda sa više od 100 fabrika u 40 zemalja.