Izvoz iz Kaća – „Unimet“ postao dobavljač „General Electric“-a

Kompanija „General Electric“ je u svoj sistem dobavljača uključila srpsku kompaniju „Unimet“, koja će u prvoj fazi saradnje isporučivati pet svojih mašinskih proizvoda za GE Power fabriku u Mađarskoj, sa postepenim potencijalom za isporuku i za ostale GE Power fabrike u Evropi i u svetu.

„Unimet“ se bavi mašinskom obradom na CNC mašinama, izradom velikog broja pozicija od lima, sklapanjem i testiranjem različitih uređaja. Preduzeće zapošljava više od 250 ljudi, a sedište se nalazi u Kaću, dok se proizvodnja obavlja u Kaću i na Rudniku. Skoro 100% proizvoda preduzeće izvozi u inostranstvo.

Ono što je „Unimet“ izdvojilo od ostalih lokalnih preduzeća na tržištu, posle realizovanog Dana dobavljača GE, jeste izuzetno visok kvalitet proizvodnje, stabilne finansije u poslovanju, visoki EHS standardi i konkuretna cena proizvoda, saopšteno je iz kompanije „General Electric“.

– „Unimet“ je jedno od 70 preduzeća koje je pokazalo da ima potencijale da zadovolji naše visoke kriterijume poslovanja po pitanju kvaliteta proizvoda, količine proizvodnje, cene i uslova isporuke. Verujemo da ćemo u budućnosti videti u našem sistemu dobavljača i druge srpske kompanije – rekao je Gatano Masara, generalni direktor za Jugoistočnu Evropu.