IZVOZ IZ SRBIJE: „Nestlé“ povećava plasman u inostranstvo

Izvoz iz Srbije pokreće i kompanija „Nestlé„. Za sedam godina poslovanja, „Nestlé“ fabrika u Surčinu postala jedna od najefikasnijih „Nestlé“ fabrika sa visokim performansama, koja osim što snabdeva region, izvozi i u evropske zemlje

– Fabrika u Surčinu je deo „Nestlé“ porodice od 2011. godine i velika pažnja je od tada usmerena na njenu modernizaciju i usklađivanje sa „Nestlé“ standardima proizvodnje, bezbednosti na radu i zaštite životne sredine. Od tada do danas, kompanija je u postrojenja i opremu, kao i razvoj proizvoda uložila više od 12,5 mil EUR. Iz fabrike je izašlo više od 55.000 tona proizvoda, a u njoj je kreirano 2.100 recepata u okviru kulinarskog, konditorskog i portfolija napitaka – istakla je Tanja Žigić, menadžer „Nestlé“ fabrike u Surčinu.

Fabrika u Surčinu, osim što visokokvalitetnim proizvodima opslužuje 22 miliona ljudi iz regiona Adriatic, izvozi na tržišta Austrije, Nemačke i baltičkih zemalja, s planovima za dalje širenje izvoza, a sada se 50% ukupne proizvodnje fabrike izvozi u region i šire.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.