Izvoz u Rusiju i Bliski istok – „EverRest“ u Rumi otvorio fabriku memorijske pene

everrest_290615U Rumi je otvorena fabrika za proizvodnju memorijske pene kinesko-danske kompanije „EverRest production“. Fabrika će zaposliti u prvoj fazi 300 radnika, a reč je o investiciji vrednoj 15 mil EUR i izgradnji proizvodnog pogona od 28.880 m2. Projekat je u četiri faze, a podrazumeva ulaganje od 50 mil EUR u proširenje proizvodnog pogona i zapošljavanje 1.200 radnika.

Predsednik kineske kompanije „Healthcare“ Zangen Ni i vlasnik danske kompanije „EverRest“ Kristian Frismodt, kao i direktor „Healtcare Europe“ Aleksandar Andersen Podravac istakli su da je Srbija izabrana za regionalni proizvodni centar zbog njenog strateškog položaja, a novi proizvodni pogon u Rumi će snabdevati evropsko tržište, Rusiju, Bliski istok, Severnu Ameriku.

Proizvodnja memorijske pene za jastuke i dušeke je ekološki bezbedna, a fabrilka će se snabdevati sirovinama sa domaćeg trzišta, najavili su predstavnici kompanija. Kompanija „EverRest production“ osnovana je 2012. u Novom Sadu, kao rezultat zajedničkog ulaganja danske kompanije „Everrest“ i kineske kompanije „Healthcare Co.Ltd“, koja je svetski lider u proizvodnji memorijske pene, te je ova investicija od neprocenjivog značaja za jačanje srpske ekonomije.

Fabrika se nalazi u industrijskoj zoni Rumska petlja.

Predstavništvo „Healthcare Co.Ltd“ se nalazi u Rugaou, u kineskoj provinciji Jiangsu. „Healthcare Co. Ltd“ najvećim delom proizvodi jastuke, dušeke i sofe od memorijske pene, ali i CNC mašine za sečenje poliuretana. Tokom poslednjih nekoliko godina „Healthcare Co. Ltd“ je ojačao svoj položaj u Kini uz pomoć brenda MLILY. Poslednjih godina „Healthcare“ je udvostručio svoju veličinu i trenutno ima više hiljada zaposlenih u Kini u sferi svojih različitih poslovanja. Predstavništvo „Everrest Aps“ se nalazi u Arhusu u Danskoj.

„Everrest“ proizvodi i prodaje jastuke i dušeke za velike maloprodajne objekte u Evropi. „Everrest“ je najveći prodajni zastupnik „Healthcare Co“ u Evropi i prodaje u oko 17 država u Evropi, što čini 30 odsto ukupnog proizvodnog obima kompanije „Healthcare“. Pored Evrope, kompanija posluje i na američkom tržištu, kroz poslovnicu u Kaliforniji.