„Johnson Electric“ otvorio pogon elektromotora u Nišu

U Nišu je danas otvoren pogon fabrike elektromotora „Johnson Electric“ u kome je planirano da do kraja 2016. godine bude zaposleno 1.050 ljudi, uglavnom visokovalifikovanih stručnjaka iz oblasti elektronike. Vrednost investicije iznosi 20 mil EUR.  Početak rada fabrike označili su presecanjem vrpce ministar privrede Željko Sertić, predsednik i izvršni direktor kompanije dr Patrik Vang i gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

„Johnson Electric“  je svetski lider u domenu elektromotora sa sedištem u Hong Kongu. Njihovi proizvodi se koriste u različitim industrijskim granama. Izvršni direktor i predsednik kompanije „Johnson Electric“  dr Patrik Vang rekao je da dolaskom u Srbiju „Johnson Electric“ koristi priliku da služi klijentima, i lokalno i globalno.

– Kompanija se u proteklih deset godina transformisala u multinacionalnu kompaniju koja se prilagođava potrebama korisnika, zapošljava preko 30 hiljada ljudi u više od 30 zemalja sveta – rekao je on.

Za otvaranje farike „Johnson Electric“ u Nišu lokalna samouprava je brzo je izdalanepohodne dozvole za gradnju i rad i ustupila na besplatno korišćenje gradsko građevinasko zemljište. Vlada Republike Srbije dala jepodsticaj za svako novo radno mesto.