Kompanija „Mei Ta“ počela izgradnju fabrike u Bariču

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i Gijom Alar, potpredsednik kompanije „Mei Ta” u prisustvu predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika opštine Obrenovac Milorada Čučkovića položili su kamen temeljac za izgradnju nove fabrike u Bariču.

– Ovo je fabrika koja vredi 60 mil EUR i koja će zaposliti skoro 1.400 radnika i pokazalo se da je dobro što smo ovde i u Krnjači formirali slobodne zone – rekao je Siniša Mali, zahvalivši Gijomu Alaru na kvalitetnim razgovorima i Miroslavu Čučkoviću, predsedniku opštine Obrenovac na zajedničkom naporu uklanjanja više od 1.000 tona opasnog otpada u Bariču.

Premijer Vučić je naglasio da će Vlada Srbije za ceo projekat izdvojiti 22,7 mil EUR.

– Mi znamo da je to ogroman novac, ali on znači mnogo i za 1.400 porodica i brojne kooperante. „Mei Ta” je moćna kompanija koja proizvodi kućišta za turbo kompresore za trećinu sveta i polovinu automobilske industrije Evrope. Kućišta za BMW praviće se ovde kao i za mnoge druge svetski poznate automobilske kompanije – rekao je premijer Vučić.

Gijom Alar, potpredsednik kompanije „Mei Ta” istakao je polaganje kamena temeljca predstavlja veliki trenutak za kompaniju „Mei Ta”.

– Pregovarali smo godinu i po dana i danas smo tu. Nadam se da će kompanija nastaviti da raste u Obrenovcu i da ćemo proširiti naše kapacitete. Želimo da u budućnosti nastavimo dobro da radimo sa svima u ovom procesu i da će rezultat biti dobra zarada za sve – rekao je Gijom Alar.