Kyungshin Cable otvorio fabriku u Smederevskoj Palanci vrednu 20 miliona evra

U Smederevskoj Palanci u subotu (24. aprila 2021. godine) svečano je obeležen početak rada fabrike Kyungshin Cable, koja će proizvoditi delove za baterije električnih automobila visoke tehnologije. Fabrika je izgrađena za nešto manje od šest meseci u industrijskoj zoni Guberaš, a korejski investitor uložio je oko 20 miliona evra.

Do kraja 2022. godine, kako je najavljeno iz Kyungshin Cable, biće zaposleno 700 radnika.

Nakon pogona u Poljskoj, ovo je jedina fabrika ove kompanije u Evropi – cilj je da se evropskim proizvođačima i dobavljačima baterija za električna vozila isporuče ekološke automobilske komponente.

– Otvaranjem fabrike u Srbiji, kompanija Kyungshin uspostavlja sistem kojim će efikasno odgovoriti na zahteve potrošača i tržišta lokalizujući sektore kao što su istraživanje i razvoj, proizvodnja, prodaja i servis u Evropi, koja je jedno od tri vodeća tržišta u svetu, pored SAD-a i Kine – saopšteno je.

Kyungshin Cable Europe je deo Kyungshin grupe, čija se postrojenja nalaze u mnogobrojnim državama širom sveta, uključujući SAD, Meksiko, Kinu, Poljsku, Južnu Koreju itd. Osnovana je 1974. godine i lider je na korejskom tržištu elektronskih delova za automobilsku industriju.

Izvor: Razvojna agencija Srbije