Leskovačka Nevena proizvodiće i pelene za bebe

Nevena Leskovac, koja posluje u okviru beogradske RIM grupacije, planira u 2024. godini nove investicije i značajna ulaganja u proizvodne pogone i edukaciju zaposlenih, a cilj je dalje unapređenje kvaliteta proizvod, kao i još bolji odgovor na zahteve domaćeg i stranog tržišta, najavljuju iz ove firme.

– Naši planovi su da u narednom periodu investiramo u kupovinu modernizovane opreme za kućnu hemiju. Pored toga, planiramo da u naredne dve godine proširimo poslovanje pokretanjem proizvodnje pelena za bebe – ističe Bogoljub Vilotić, direktor prodaje RIM grupacije.

Vilotić kaže da su kvalitet, tradicija i poverenje ključne reči za proizvode leskovačke Nevene uz koje smo svi odrastali, a prema njegovim rečima „kompanija već sedam decenija opravdava poziciju začetnika i lidera u proizvodnji kozmetičkih proizvoda vrhunskog kvaliteta“.

NJihovi proizvodi prisutni su i u zemljama regiona – Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, a zbog značajnih upita iz inostranstva razmatraju širenje distributivne mreže na sve zemlje bivše Jugoslavije, kao i u ostale zemlje Evrope, posebno one gde je veliki broj predstavnika naše dijaspore.

– Potreba za kvalitetnim kozmetičkim proizvodima potvrđena je i na sajmovima na kojima smo učestvovali i predstavili našu izvoznu ponudu kupcima i potencijalnim partnerima iz inostranstva. Posebno bismo izdvojili  veoma uspešan sajam farmaceutske industrije Arab Health, održan u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Na tom događaju u Dubaiju predstavili smo se svetskoj javnosti sa još 12 domaćih kompanija, uz podršku i već tradicionalno dobru saradnju sa Privrednom komorom Srbije, sa kojom smo učestvovali i na Međunarodnom sajmu robnih marki PLMA u Amsterdamu – dodaje Vilotić.

Najveći deo portfolija Nevene Leskovac predstavljaju kozmetički proizvodi i sredstva za održavanje higijene i nege lica, tela i kose, a fabrika zapošljava 60 ljudi.

Izvor: PKS

Foto: Pexels/Vika Glitter, ilustracija