Nova dobavljačka platforma: POVEZIVANJE domaćih firmi i globalnih korporacija

Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB6) lansirao je krajem novembra jedinstvenu digitalnu platformu Market Access za promociju regiona kao investicione destinacije, zajednički nastup njenih privreda na evropskim i svetskim tržištima, kao i povezivanje 350.000 kompanija iz šest ekonomija Zapadnog Balkana.

U okviru platforme postoje četiri modula, a zasad je aktivan samo jedan – Supply chain (Lanac snabdevanja).

Cilj je povezivanje kompanija ZB6 zainteresovanih za učešće u globalnim i regionalnim lancima snadbevanja, sa multinacionalnim korporacijama koje traže nove dobavljače iz regiona Zapadnog Balkana.

Kako se navodi u saopštenju Privredne komore Srbije, dosada je na ovom modulu registrovano više od 1.200 firmi aktivnih u regionu Zapadnog Balkana.

– Broj kompanija na platformi se svakodnevno povećava. Strukura korisnika je šarenolika i po sektorima delatnosti u kojima posluju i prema veličini firmi, od mikro preduzeća iz Srbije i regiona Zapadnog Balkana, do međunarodno poznatih kompanija i grupacija – izjavila je Milica Brašanac, samostalna savetnica Privredne komore Srbije – članice KIF ZB6.

Ostali moduli na platformi postaće aktivni početkom 2022. godine. Reč je o funkcijama Business to business, za zakazivanje B2B poslovnih sastanaka među korisnicima; Event Management, za najave poslovnih događaja i sajmova; i Supply and demand, modul koji će prikazivati potražnju i ponudu unutar Zapadnog Balkana.

Svi zainteresovani domaći i strani privrednici mogu se prijaviti na www.market-access.wb6cif.eu. Registracija i korišćenje portala je besplatno. Po kreiranju kompanijskog profila korisnik dobija mogućnost da pretražuje profile drugih preduzeća, kao i da kontaktira potencijalne poslovne partnere.

Platforma Market Acess kreirana je zahvaljujući finansijskoj podršci Evropske unije, dodaje se u saopštenju PKS.