Otvorena fabrika dečije hrane u Dobanovcima

U Dobanovcima je svečano otvorena fabrika dečije hrane – Baby Food Factory. Nova, savremena fabrika sa najmodernijim postrojenjima prostire se na 13.605 m2 i predstavlja „greenfield“ investiciju u iznosu od 34 mil EUR, što ovu fabriku dečije hrane čini jednom od najvećih investicija u Srbiji ove godine i najvećom domaćom investicijom. U prvoj fazi, Baby Food Factory uposlila je preko 100 visoko-kvalifikovanih stručnjaka različitih profila, dok će u zenitu proizvodnje, do 2020. godine, taj broj biti veći od 300.

Fabriku su svečanim presecanjem vrpce otvorili mladi vlasnici fabrike iz porodica Sočanac, Šaponjić i Vuković, i time izrazili spremnost da posvećeno nastave viziju svojih roditelja i da dalje ulažu i inoviraju u Srbiju.

Nova fabrika, partnerski poduhvat vlasnika Nelt-a i biznismena Gorana Vukovića, je opremljena najsavremenijom tehnološkom opremom, koja garantuje proizvodnju u skladu sa visokim standardima kvaliteta i bezbednosti dečije hrane.

Dnevni kapacitet će podrazumevati 50 tona ukusne i zdrave dečije hrane koja se proizvodi pod sopstvenim brendom „Nutrino“ i koja će se pored domaćeg i regionalnog, naći i na tržištu Ruske Federacije.

Baby Food Factory ponudiće kompletan asortiman dečije hrane koji čine suve žitne kaše, ready to drink žitne kaše, sokići i pirei u staklenoj ali i novoj, mekanoj pauč ambalaži.

Distributer i strateški partner kompanije Baby Food Factory za područje Zapadnog Balkana je kompanija Nelt Co, dok je distributer za rusko tržište, kompanija Farmalakt. Nutrino proizvodi već se nalaze u većini maloprodajnih objekata u Srbiji, dok će se uskoro naći i na tržištima zemalja regiona.