Proizvođač kablova „Leoni“ otvorio fabriku u Nišu

Vodeći evropski proizvođač kablova i kablovskih sistema za automobilsku i druge industrije „Leoni“ otvorio je u subotu, 29. jula, u Nišu treću fabriku u Srbiji. Vrednost te investicije je 22 mil EUR, a fabrika će zaposliti 2.200 ljudi.

U fabrici, koja se prostire na više od 22.000 metara kvadratnih proizvodiće se kablovski setovi za automobile marke BMW.

„Leoni“ je u Srbiji prisutan od 2009. godine, kada je počela da radi fabrika za proizvodnju kablovskih sistama za BMW u Prokuplju, a 2013. godine u Malošištu kod Doljevca otvorena je fabrika za proizvodnju automobilskih kablova za land rover i jaguar.

U prvom kvartalu ove godine „Leoni Grupa“ ostvarila je neto prihod od 33,6 mil EUR, što je tri puta više nego u istom periodu prošle godine.

„Leoni“ je globalni proizvođač žica, optičkih vlakana, kablova i kablovskih sistema i sličnih komponenti za automobilsku i druge povezane industrije. Kompanija ima oko 80.000 zaposlenih u 90 fabrika u 32 zemlje sveta.

Prošle godine je imala prihod od 4,4 mlrd EUR od prodaje, a kompanija je osnovana 1917. u Nirnbergu u Nemačkoj i ove godine slavi 100 godina rada.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.